Går du i tankar om att införskaffa en båtplats? I så fall kan det vara väldigt intressant att ta reda på vad en båtplats kostar innan du gör slag i saken. Bara själva båtköpet är en stor kostnad i sig och det slutar inte där. Din båtplats kan nämligen vara kopplad till en båtklubb och de kan kräva att du betalar en medlemsavgift för att få ha din båt på plats. Medlemsavgiften till dessa båtklubbar kan kosta allt mellan ett par hundralappar upp till flera tusen kronor. Ett medlemskap kan alltså skilja sig stort mellan olika klubbar och det är en god idé att jämföra dem innan du ansöker om att få bli medlem. Du kan även behöva betala ett par hundralappar för att få stå i kö hos vissa klubbar tills en båtplats blir din.

Spara pengar till en båtplats

Om du vet med dig att du snart ska köpa en båt är det klokt att se över din ekonomi och börja spara pengar. Du kan till exempel börja lägga undan en del av din lön varje månad eller göra något annorlunda och investera i en kryptovaluta som bitcoin. På länken https://investera-bitcoin.com kan du läsa mer om hur du investerar i just bitcoin. Det kan också vara smart att höra av sig till olika båtklubbar och höra hur tillgängligheten ser ut. Har de lediga platser eller kommer du få räkna med att stå i kö ett tag? Det är bra att planera så du kan köpa din båt i rätt läge.

Så vad kostar då en båtplats att hyra? Även detta varierar kraftigt och kan skilja sig mycket mellan städerna. Men räkna med mellan 3 000 kronor och upp emot 10 000 kronor beroende på vilken klubb du väljer. Att jämföra båtplatser är nyckeln för att få ett så bra pris som möjligt.