Om du går i tankar om att köpa en snöskoter då vill du kanske lära dig lite mer om några av de främsta tillverkarna. Därför kommer vi i denna artikel presentera den kanadensiska tillverkaren Ski-Doo som tillhör de främsta i branschen. Många kunniga nämner dem som världsledande och i Kanada är man oerhört stolt över detta märke. Dess grundare är Joseph-Armand Bombardier som går under namnet ”den kanadensiska snöskoterns fader”. Han tyckte att det saknades ett sätt att enkelt ta sig fram under de hårda kanadensiska vintrarna.

Så började allt

För att lära oss mer om Ski-Doos historia måste vi ta oss tillbaka till 1930-talet och staden Quebec i Kanada. Vintrarna under denna tiden var hårda och man hade väldigt begränsade möjligheter att ta sig fram. Den kanadensiska regeringen prioriterade endast de större vägarna och bodde du någonstans på landet, ja då fick du klara dig själv. Bombardier kom på idén om snöskoter efter en tragisk händelse då hans son dog efter att familjen inte hade kunnat ta sig till sjukhuset. Man behövde ett enkelt sätt att kunna färdas på snö. År 1936 släpptes de första modellerna där sju personer kunde åka tillsammans. År 1940 utökade man företaget med en fabrik och kunde tillverka fler exemplar. Dock avstannade produktionen när andra världskriget började och när kriget var slut hade Kanada ändrat sina prioriteringar. Nu skottade man även mindre vägar. Det ledde till att Ski-Doo ställde om sin produktion till snöskotrar för en eller två personer.

Ski-Doo idag

Än idag utvecklar Ski-Doo nya modeller och anstränger sig för att vara ett ledande märke i branschen. De arbetar hela tiden på förbättringar och att hålla sina kunder nöjda. Märket är synonymt med säkerhet, god kvalitet och pålitlighet. Det är en snöskoter du kan lita på till 100 % och i alla lägen.