Om du vill spara lite pengar när du köper en snöskoter kan det vara klokt att leta efter en begagnad modell. Om du har tur går det faktiskt att hitta en som är i bra skick för ett billigare pris än att köpa nytt. Precis som vid varje köp måste du först tänka över vilka behov du har och vad du vill ha ut av din snöskoter. När du har gjort en lista över detta kan du sortera det stora urvalet av snöskotrar som är till salu.

Leta på begagnade sidor

När du ska leta efter en begagnad snöskoter har du två stycken val. Du kan antingen köpa av en privatperson som säljer sin skoter på annonssidor som Blocket eller Tradera eller så kan du vända dig till en handlare som förmedlar begagnade snöskotrar. Många tycker det känns tryggare att köpa från en auktoriserad handlare eftersom de ställer vissa krav på de modeller som de tar in. När du köper direkt från en privatperson har du inte samma säkerhet utan måste verkligen vara försiktig när du gör en affär. Köp aldrig något som du inte har fått komma och titta på och provkört själv. Med försiktighet och sunt förnuft går det faktiskt att hitta en riktigt bra snöskoter.

Vad ska man kolla efter?

Det är viktigt att du synar snöskotern inför ditt köp. Kolla till exempel så att det inte är några sprickor i chassit eller om något sitter löst. Det kan vara ett tecken på att den inte använts på ett korrekt sätt. Om du inte har så mycket kunskap om snöskotrar är det bra om du kan be någon som är kunnig att följa med dig. Prata med ägaren och ställ frågor om hur mycket den har använts och få dig en bild av skotern. Läs även på om modellen innan besöket.